Aprèn a maridar el vi amb les postres

Arriba el moment de les postres! Vols maridar-les amb vi però no saps per quin decidir-te? Si ets d’aquelles persones que des que comencen a menjar estan desitjant arribar al final, i si a més t’agrada conèixer noves maneres de gaudir d’un bon vi, segurament això t’interessa! Pren nota i aprèn a fer maridatges que sempre voldràs repetir!

Com a tots els maridatges, la clau és l’harmonia. És a dir, l’equilibri entre les característiques del nostre plat i el vi, per aconseguir què cap dels dos quedi amagat, sinó que s’ajudin a potenciar-se i ressaltar-se entre ells.

Entrem en matèria? Si tens unes postres on el que destaca és la fruita àcida, et recomanem acompanyar-les amb un vi dolç, tot i que també pots triar segons els sabors de la fruita. En cas que hi hagi fruita tropical o cítrica, com la pinya, la taronja o el maracujà, podràs acompanyar-ho amb un vi blanc dolç. Si, en canvi, estàs gaudint d’unes postres amb fruits vermells, segurament apostar per un vi rosat amb suficient quantitat de sucre serà l’opció ideal.

El vi negre i la xocolata és una combinació de sabors que sempre ens resultarà agradable. Tot i això, és fonamental triar un vi depenent de si la xocolata és molt amarga o no. Per exemple, les xocolates dolces es poden acompanyar amb vins dolços mentre que els semiamargs amenitzen bé amb vins negres suaus.

En el cas de les postres més cremoses, que contenen nata o crema, una bona opció és un escumós dolç o fins i tot un vi negre jove, per aconseguir refrescar el paladar i evitar que les postres ens embafin massa. Tastar aquest tipus de vi amb un tiramisú o un pastís casolà serà una combinació que sempre voldràs repetir!

Si som més de gelats, podem ampliar el ventall de possibilitats dependent del sabor del gelat en si, jugant amb diferents opcions però, en general, els gelats més cremosos combinen bé amb vins més dolços o amb escumosos semisecs. Per últim, si parlem de les galetes, els carquinyolis o les postres que inclouen fruits secs, normalment la millor opció és acompanyar-les amb un vi ranci.