Maridatges sense pretensions per a tots els gustos

Sovint, quan pensem en un maridatge de vins, ho associem a una gastronomia elaborada, amb un punt de sofisticació. Però la realitat és que per gaudir del vi, no cal que ens compliquem gaire, i que els millors maridatges, són aquells que et venen de gust com, quan i amb qui vulguis.

Per això avui, et presentem alguns maridatges sense pretensions, per acompanya qualsevol àpat improvisat, un sopar amb amics o un pica-pica.

 

Un sopar gourmet amb una hamburguesa, en un tres i no res

Les grans cadenes han fet que quan pensem en una hamburguesa, immediatament ho associem a enormes gots de refresc amb gas (i tones de gel). Però perquè no provem amb una copa de vi? L’elecció del vi, com sempre, va gustos. Si ets més de blanc, decanta’t per un blanc amb criança. Si pel contrari, ets més de negres, millor que sigui un vi negre jove.

I si, ho pots acompanyar tot plegat de patates fregides i salses. Tot el que vulguis!

 

Una pizza i una copa de vi

La pizza és, per excel·lència, el plat estrella quan no vols complicar-te gaire, tant si l’encarregues a la teva pizzeria preferida o si decideixes fer la teva pròpia versió a casa, avui et diem com acompanyar-la perquè l’experiència sigui encara millor. Com passa amb la resta de plats, l’elecció del vi anirà una mica en funció dels ingredients de la pizza. Per exemple, si ets més de pizzes barbacoa i de carn, et recomanem que triïs un vi negre, amb una mica de criança. D’altre banda, si ets més de pizzes amb formatge (o molt formatge), pots decantar-te per un blanc afruitat, o fins i tot un rosat.

 

Unes tapetes ben maridades

Un altre recurs, tan si vas a menjar alguna cosa fora, com si decideixes fer cuina de reaprofitament a casa, és fer unes tapes o preparar algunes coses per picar. Des d’uns pinxos que literalment, accepten qualsevol cosa, fins a unes braves, uns calamars o uns seitons. En aquest cas, qualsevol vi jove, ja sigui blanc, negre o rosat, serà el còmplice perfecte per arrodonir la vetllada.

 

Sigui com sigui, en el món dels maridatges només hi ha una norma: que triïs el que a tu t’agrada.

I sobretot, gaudeix del que és bo!

#vicatalà