Tipus de copes per a vi negre

Com afecta el tipus de copa al vi que bevem? Quin tipus de copes són millors per a cada vi? Avui venim a resoldre alguns dels vostres dubtes perquè gaudiu del que és bo… amb la copa correcte!

En primer lloc, la principal raó per triar una copa o una altre és bàsicament l’estil del vi i les característiques que en vulguem destacar. En general, el vi negre se sol servir en copes grans, que tinguin el calze ampli i arrodonit per facilitar el contacte amb l’aire i fer que el vi respiri per apreciar millor les aromes.

Tot i que si entrem al detall en podem distingir més tipus, els models més utilitzats són:

          Bordeus: és la més utilitzada. Són copes altes i estilitzades amb un calze allargat i un tall recte en l’obertura que dirigeix el vi al centre de la llengua, la qual cosa permet exaltar les notes afruitades i minimitzar el gust amarg dels tanins. Són copes especialment pensades per potenciar el gust

          Borgonya: una mica més baixa que l’anterior, amb una obertura més tancada en relació al seu cos (una forma de pilota) que facilita el moviment del vi. Aquest tipus de copes són perfectes per afavorir els aromes ja que, al tenir més superfície de contacte, ens permet percebre les aromes més subtils.


Altres models:

 o   Pinot Noir: la fusta i les notes de fruita són les protagonistes en aquesta copa de vi, gràcies al seu tamany.

o   Cabernet Sauvignon: permet suavitzar els cítrics del vi per ressaltar el tocs de fruita, és perfecte per a vins vells.